De beloning voor de 0-1 overwinning in Nijkerk op Sparta is een plek in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De loting voor die tweede ronde heeft het lot van Fortuna Sittard gekoppeld aan dat van eerstedivisionist FC Eindhoven.

Eerder dit seizoen speelde Fortuna een oefenduel tegen FC Eindhoven in Nederweert-Eind. Het duel eindigde gelijk (1-1).


Acrobaat Siovas houdt wel van onorthodoxe oplossing 

Fortuna Sittard trof FC Eindhoven driemaal eerder in het bekertoernooi, alhoewel nooit onder die naam.

In het seizoen 1984/85 trof Fortuna Sittard (eredivisionist) EVV Eindhoven (eerstedivisionist) in de eerste ronde. Via onder meer een hattrick van Wout Holverda won Fortuna afgetekend in Eindhoven: 0-5.

In het seizoen 1994/95 troffen beide ploegen (beide eerstedivisionisten) elkaar opnieuw in het bekertoernooi. Ditmaal in een groepsfase voorafgaand aan het hoofdtoernooi en ditmaal trok SC Eindhoven aan het langste eind. Fortuna verloor in Eindhoven met 4-1 en dat betekende uitschakeling. De treffer van Fuat Usta ten spijt.

In het seizoen 1999/00 troffen beide ploegen (Fortuna eredivisionist; SBV Eindhoven eerstedivisionist) elkaar voor het laatst in het bekertoernooi, opnieuw in een groepsfase voorafgaand aan het hoofdtoernooi. Fortuna won in Eindhoven via treffers van Dennis Gerritsen en tweemaal Ronald Hamming: 2-3.

Ook het vierde bekerduel tussen FC Eindhoven en Fortuna Sittard vindt plaats in Eindhoven. Het duel staat op de kalender voor 19, 20 of 21 december en zal, ijs en weder dienende, Fortuna’s slotduel zijn in het kalenderjaar 2023.

Bron: KNVB