Na een periode van serieuze bestuurlijke onrust ging het vanaf vandaag ineens ook weer over voetballen. Nieuwbakken trainer Willy Boessen maakte vandaag voor een eerste keer kennis met de trainingsvelden van het Sittardse Euregionale Sportcentrum. Voor de supporters een kans om de nieuwe gezichten een eerste maal te zien en erachter te komen wie er nog is overgebleven van de selectie van verleden seizoen…


 

Als we rond 10.30 uur arriveren staan alle spelers reeds op het trainingsveld. Nieuwe trainer, dus iedereen probeert een goede eerste indruk achter te laten. Onder toeziend oog van meer en meer fans worden wat balletjes getrapt in twee grote groepen. Meteen de gelegenheid voor iedereen om zijn technische bagage te tonen aan eenieder.


Een opwarmertje voor de  selectiespelers

Niet alleen kijkt iedereen uit naar de nieuwelingen, evenzeer is er het gemis van gekende krachten zoals Kévin Diaz (op proef in Frankrijk), Rick Geenen (Hansa Rostock), Danny Hoesen (voorlopig terug naar Fulham), Harrie Gommans (voorlopig Wacker Innbruck), Richard Stolte (Excelsior), Marc Wagemakers (Esperanza Neerpelt), Wouter Scheelen (Lommel United), Danny Wintjens (onbekend), Rowin van Zaanen (Almere City), Suat Usta (nog onbekend) en Danny Schreurs (voorlopig Willem II). Vooralsnog is mij nog niet duidelijk hoe de club denkt dat op te gaan vangen. Gelukkig staat de deur voor enkelen nog op een kier. Het is dan ook nog vroeg, zeker voor Fortuna-begrippen. Doorgaans krijgt de selectie tegen het einde van de maand januari haar definitieve vorm. Ik neem aan dat hoofdscout Bèr Lejeune een passend antwoord heeft op deze vraag. Samen met bestuurslid technische zaken Marcel Tinnemans dragen zij zorg voor de selectie waarover trainer Boessen kan beschikken. Voormalig MVV-speler Reginald Thal hoeft zich dit seizoen in ieder geval (nog) niet af te vragen waar Fortuna die spelers toch van betaalt.


Heel veel mensen die op de eerste training zijn afgekomen 

Wél op het appèl zijn Fernando Ricksen, Ramon Voorn, Yoann de Boer, Timothy Dreesen en de gisteren vastgelegde centrumspits Prince Rajcomar. Zij zullen toch het hart van de ploeg moeten gaan vormen die niet kan tippen aan de ploeg die verleden seizoen na de winterstop menig tegenstander van de mat speelde.


Jan Janssen heeft een trainigsvorm uitgewerkt 

Nadat de trainersstaf het veld heeft betreden merken we dat ook daar een wisseling heeft plaatsgevonden. Oud-Fortunees Robert van der Weert komt de staf versterken. Tevens present is techniek-trainer Jan Janssen en onder zijn leiding worden eerst wat technische oefenvormen uitgevoerd. Meteen wordt pijnlijk duidelijk dat niet iedereen over een sublieme techniek beschikt. Gelukkig speelt Fortuna komend seizoen weer in de Jupiler League.

Na een technisch deel mogen de speler een rondje om het veld lopen, begeleid met vuurwerk vanaf de zijlijn. Ook dat lijkt wel traditie geworden. De traditie dat er voor de supporters koffie en vlaai wordt geserveerd is inmiddels afgeschaft. Niks van gezien. Mogelijkerwijs dat Jos Alberts nu al zijn hand op de knip heeft gehouden.


Vuurwerk zorgt voor de krenten in de pap 

Wat volgt is een positiespel waarbij de groep wederom in twee delen wordt opgesplitst. Bij deze oefenstof doen ook de drie doelmannen mee en dus ook de nieuwe doelman Ferhat Kaya. Naast het feit dat zijn prijskaartje een stukje kleiner is dan dat van zijn voorganger schijnt hij ook een stukje beter te kunnen meevoetballen. Hopelijk is hij ook bekwaam in het tegenhouden van ballen.


Jonathan Hendrickx heeft zijn Standard-schoenen nog aan 

Na anderhalf uur zit het er zowat op en vertrekt iedereen weer naar huis. De selectie is nog niet rond, dat moge duidelijk zijn. Maar toch ver, als we Sjra Philippen mogen geloven. ‘Nog drie spelers erbij en we zijn klaar’. Er wordt in ieder geval weer gelachen op de club. Nu maar hopen dat tijdens de competitie in den lande niet wordt gelachen om de club.

Michel Hennen