De KNVB heeft vanochtend het concept-programma voor het nieuwe eredivisie-seizoen prijsgegeven. Fortuna opent het seizoen op zaterdag 6 augustus om 16.30uur thuis tegen landskampioen Ajax. Ajax was tweemaal eerder Fortuna’s tegenstander op de openingsdag van de eredivisie. Fortuna won het eerste openingsduel aan de start van het seizoen 88/89 in Sittard en verloor aan de start van het seizoen 00/01 in Amsterdam. De tussenstand is dus gelijk.

Na het openingsduel volgt een uitduel bij FC Twente, daarna thuis tegen SC Cambuur, uit naar SC Heerenveen en het thuisduel tegen FC Utrecht completeert de eerste vijf wedstrijden.

De ‘winterstop’ valt vroeg het komende seizoen vanwege het WK in Qatar. In het weekend van 12/13 november speelt Fortuna Sittard namelijk voor het laatst in 2022 (uit bij FC Groningen).

Fortuna hervat de competitie op 7 januari 2023 (thuis tegen Go Ahead Eagles) in een lange reeks van twintig duels, die eindigt op zondag 28 mei 2023 thuis tegen onze favoriete tegenstander op de slotdag: NEC Nijmegen.

Voor het complete overzicht van het concept-programma, kijk je hier. Later deze week stelt de KNVB het programma definitief vast. Er kunnen dus nog wijzigingen volgen.

Bron: KNVB