Fortuna Sittard wilt het contract van Yanick van Osch verlengen. De 23-jarige doelman komt voor aanvang van het huidige seizoen over van Jong PSV en tekent een tweejarig contract terwijl Fortuna een optie in het contract heeft opgenomen waardoor de club de mogelijkheid heeft het contract met nog een seizoen te verlengen.

Van Osch krijgt de opdracht het eerste doelman Alexei Koșelev moeilijk te maken. Dat lijkt onbegonnen werk, totdat Koșelev enkele fouten maakt en geen zekere indruk meer maakt in het doel. De toenmalige trainer Kevin Hofland wisselt Koșelev voorafgaande aan het bekerduel met Roda JC, waarin van Osch prompt ‘de nul’ houdt. Sindsdien is Koșelev zijn plek onder de lat kwijt en promoveert Van Osch tot eerste doelman.

Van Osch laat een dusdanig goede indruk achter dat het vervangen van Hofland door Sjors Ultee geen gevolgen heeft voor zijn basisplaats. Blijkbaar is de club zo tevreden over Van Osch dat ze het contract nu al willen openbreken. Dat lijkt voorbarig, aangezien er pas zes maanden van zijn (in potentie) driejarige contract zijn verstreken, maar de club zal er wel haar redenen voor hebben.

Naast het openbreken van het contract van Yanick van Osch wilt Fortuna ook bekijken of het vierde doelman Tom Hendriks langer aan zich kan binden.

Daarnaast was al bekend dat de club het contract met trainer Sjors Ultee wilt verlengen.

Bron: Zo-Nws