Enige tijd geleden werd bekend dat de club afscheid neemt van derde doelman Rowen Koot. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dat heeft de club hem uiterlijk 1 april laten weten. Fortuna’s tweede doelman, Ažbe Jug, bezit een clausule in zijn contract waarin is opgenomen dat Fortuna de optie heeft zijn contract met één seizoen te verlengen. Maar Fortuna heeft besloten deze optie niet te lichten. Jug, die naar verluid in de winterstop al naar het Sloveense NK Olimpija Ljubljana probeerde over te stappen, richt zijn pijlen nu op het (eveneens Sloveense) NK Maribor.

Aangezien Fortuna hiermee twee van haar drie doelmannen verliest (ervan uitgaande dat Alexei Koșelev niet verkast) zit de club dringend verlegen om tenminste één nieuwe doelman. Die heeft het gevonden in de vorm van Yanick van Osch. De 23-jarige doelman speelde de afgelopen 15 seizoenen voor PSV en reikte tot Jong PSV, maar brak nooit door en haalde dus nooit de Eindhovense hoofdmacht. Hij kiest nu eieren voor zijn geld en gaat zijn kans wagen buiten de ‘Lichtstad’.

De transfer is nog niet door Fortuna bevestigd, maar het is de bedoeling dat Van Osch voor twee seizoenen tekent, waarbij de optie bestaat zijn contract met één seizoen te verlengen.

Bron: Dagblad de Limburger / Twitter Janez Bučar