Fortuna Sittard wilt het contract van hoofdtrainer Sjors Ultee verlengen. De verbintenis van Ultee loopt na dit seizoen nog één jaar door tot medio 2022. Met het verlengen van Ultee’s contract wilt Fortuna hem belonen voor de uitstekende resultaten die hij kan voorleggen sinds zijn come-back als hoofdtrainer en hoopt eventueel geïnteresseerde clubs af te schrikken.

Na het ontslag van Kevin Hofland neemt Ultee zolang de honneurs waar, terwijl de club op zoek gaat naar een opvolger van Hofland. Dat Sjors Ultee Hofland begin december uiteindelijk als hoofdtrainer vervangt is enigszins verrassend, aangezien Fortuna van zinnens was een ‘grote naam’ als trainer te strikken. Dat lukte dus niet en stelt Ultee aan als hoofdtrainer.

Duidt het feit dat Ultee niet per direct als hoofdtrainer wordt aangesteld als hoofdtrainer op twijfel? De twijfel of Ultee de juiste man is in ieder geval bij de media aanwezig, want daar wordt Ultee mede verantwoordelijk gehouden voor de (niet) geboekte resultaten ten tijde van het hoofdtrainerschap van Kevin Hofland. De keuze voor Ultee wordt omschreven als ‘een risico’, Dagblad de Limburger kopt ‘Nieuwe spelers hard nodig’, sluit niet uit dat Ultee alsnog aan de kant wordt geschoven als de club alsnog een ‘grote naam’ weet te schrikken en concludeert en passant ‘dat dit beleid natuurlijk nergens op slaat’.

Ook verschillende supporters staan sceptisch tegenover de aanstelling van Ultee. ‘Mensen die denken dat Ultee iets aan het angsthazenvoetbal van Fortuna zal veranderen zijn niet goed bij hun hoofd, ‘De aanstelling van Ultee is een aanfluiting’ en ‘Wat een geweldig nieuws. Dan zal er vast een frisse wind gaan waaien door de selectie’, zijn zomaar enkele van de reacties op het nieuws dat Ultee opnieuw Fortuna’s hoofdtrainer wordt.

Zelden heeft een trainerswissel in Sittard-Geleen zó verrassend uitgepakt, zoveel is duidelijk. Vandaar dat de club nu graag Ultee’s contract wilt verlengen.

Bron: Voetbal International