In een zoektocht naar aanvallende versterking is Fortuna Sittard uitgekomen bij de 24-jarige Samy Baghdadi. De Franse aanvaller (die ook over een Algerijns paspoort beschikt) is sinds half juli op proef in Sittard-Geleen heeft een goede indruk achtergelaten. Reden voor Fortuna om hem te contracteren. Daarmee is Baghdadi de tweede proefspeler die Fortuna binnenhaalt, want eerder legde de club al Arianit Ferati voor twee seizoenen vast.

Baghdadi strijkt half juli in de Westelijke Mijnstreek neer nadat hij afgelopen seizoen voor het Franse Racing Club de Grasse speelde. Vanwege COVID-19 wordt National 2 (het vierde Franse (prof)niveau) al snel stilgelegd, waardoor Baghdadi maar tot acht duels komt. In die acht duels weet Baghdadi wel zesmaal te scoren.

Baghdadi, geboren in Grasse, groeit op bij Racing Club de Grasse vooraleer hij het departement Alpes-Maritimes achter zich laat en gaat spelen voor AS St. Etienne. Dat wordt evenwel geen succes en keert in de winterstop van het seizoen 19/20 terug in Grasse. Tijdens de tweede helft van het seizoen speelt Baghdadi zesmaal mee en treft daarin tweemaal doel.

Tijdens het afgelopen seizoen toont Baghdadi zijn scorend vermogen, waardoor club en speler een verlenging van zijn contract overeenkomen. Baghdadi ligt bij ‘Le Club de la Rose’ tot de zomer van 2023 onder contract.

Toch wilt Baghdadi het hogerop zoeken, maar een stage in mei bij Clermont Foot 63 levert niet het gewenste resultaat op. En dus probeert de aanvaller het bij Fortuna. Trainer Sjors Ultee test Baghdadi tijdens het oefenduel tegen K. Beerschot AV uit al rechtsbuiten en Baghdadi is meteen trefzeker.


Samy Baghdadi ontdoet zich van een verdediger van OFI Kreta

Ook tijdens de overige oefenduels komt Baghdadi in actie en levert tijdens het duel tegen SV Straelen twee assists af. Ultee is op dat moment al overtuigd, want hij geeft in Dagblad de Limburger aan Baghdadi graag vast te leggen. En dat is nu gebeurd.

Over de contractduur is nog niets bekend, maar dat zal Fortuna ongetwijfeld op korte termijn zelf communiceren.

Bron: Racing Club de Grasse