Een klein jaar geleden onthult Jean-Philippe Cheton, de preses van Racing Club de Grasse, dat Samy Baghdadi zijn club definitief verlaat en verkast naar Fortuna Sittard. En inderdaad, de preses heeft het bij het rechte eind. Baghdadi tekent niet veel later een contract voor twee seizoenen in Sittard-Geleen, na een proefperiode van twee weken.

Voor Baghdadi is de overgang van de Franse National 2 (het vierde niveau van Frankrijk) naar de Eredivisie behoorlijk groot. In de beginfase van de competitie komt Baghdadi aan behoorlijk wat speeltijd, maar dat verandert langzaak maar zeker. Een polsbreuk die hij oploopt tijdens het bekerduel met PSV helpt dan ook niet mee.

Tegen het einde van de competitie komt Baghdadi weer bovendrijven en is hij betrokken bij de beslissende aanval waaruit Zian Flemming de winnende treffer scoort tijdens het duel tegen NEC Nijmegen.


Samy Baghdadi leidt de winnende treffer van Zian Flemming in

Tijdens de voorbereiding op het seizoen 22/23 krijgt Baghdadi weer volop kansen zich te bewijzen, maar hij heeft last van heimwee, waardoor hij niet aan zijn beste spel toekomt. Om een einde te maken aan deze vervelende periode heeft Baghdadi een transferverzoek ingediend. Hij wilt vertrekken uit Sittard-Geleen.

Club en speler zoeken naar een oplossing, al lijkt die niet moeilijk: terug naar (Zuid-) Frankrijk.

Bron: Dagblad de Limburger