De afgelopen week beleefde Fortuna een rustige week op transfergebied. Maar dat wilt niet zeggen dat de club stilzit. De club is naarstig op zoek naar versterkingen, maar Technisch Manager Sjoerd Ars doet dat noodgedwongen zonder budget. Michael Pinto is weliswaar aan Sparta verkocht, maar die opbrengst kan niet worden aangewend om de selectie te versterken. Over Áron Dobos is amper iets bekend, buiten het feit dat hij een (oefen)wedstrijd heeft gespeeld bij het Slowaakse ŠKF Sereď.

Desondanks houdt Ars hoop dat er nog iets gaat bewegen. Één van de spelers waarin de club is geïnteresseerd en naar heeft geïnformeerd is de 21-jarige Chris Willock. In eerste instantie meldt het Britse BirminhamLive dat Fortuna in de markt is voor de aanvaller, maar vanwege het gebrek aan middelen is zijn komst onwaarschijnlijk. Mocht hij daadwerkelijk naar Sittard-Geleen komen, dan zal dat waarschijnlijk iets zijn voor het einde van de transferperiode. Willock staat onder contract bij SL Benfica, maar is verhuurd aan West Bromwich Albion FC, waar hij amper aan spelen toekomt.

De grootste slag kan Ars slaan als hij kapitein Wessel Dammers langer aan de club weet te binden. Club en speler zijn met elkaar in gesprek over het verlengen van Dammers’ huidige verbintenis (dat op het einde van het huidige seizoen afloopt) en heeft goede hoop dat Dammers zijn contract in Sittard-Geleen verlengt.

Tenslotte is de club tuk op het vastleggen van de Venezolaanse testspeler Carlos Faya. Faya traint sinds juli mee en speelt mee tijdens de oefenduels tegen Bayer 04 Leverkusen en Helmond Sport. De gewezen jeugdinternational kan pas een contract tekenen bij Fortuna als hij 18 jaar oud is en die leeftijd bereikt hij morgen.

Bron: Algemeen Dagblad / Dagblad de Limburger