In een vraaggesprek met Dagblad de Limburger geeft Technisch Manager Sjoerd Ars aan dat de komst van nieuwe spelers in het algemeen en flankaanvaller Chris Willock in het bijzonder niet aan de orde is. Fortuna Sittard heeft wel degelijk geïnformeerd bij de speler van SL Benfica (die wordt verhuurd aan West Bromwich Albion FC), maar vooraleer Ars kan denken aan inkomende transfers, zullen eerst spelers de club moeten verlaten.

Voorlopig heeft Áron Dobos ervoor gekozen zijn carrière elders verder te zetten, al is momenteel nog onduidelijk waar. De transfersom die voor Dobos is betaald (onwaarschijnlijk) en / of de vrijkomende salarispost zal onvoldoende zijn om nieuwe spelers te kunnen aantrekken. Daarnaast heeft Mica Pinto de club verlaten; hij heeft een contract getekend bij Sparta. Verder zijn Cian Harries en Patrik Raitanen niet meegegaan op trainingskamp, maar hun situatie is onduidelijk.

Resteert nog Carlos Faya. De Venelozaan wordt over een week 18 jaar (18 januari) en mag dan een contract tekenen. Technisch Manager Sjoers Ars gaf reeds aan dat Fortuna hem een contract zal aanbieden, dus ruimte in het spelersbudget zal (zoals Ars aangeeft) moeten komen van uitgaande transfers.

Morgen keert de selectie terug uit Turkije; komende week ontstaat er vast meer duidelijkheid rondom de verschillende dossiers.

Bron: Dagblad de Limburger