Grégoire Amiot tekende onlangs een tweejarig contract bij Fortuna Sittard met een optie op een derde seizoen. Verder is er weinig bekend over de 23-jarige centrale verdediger, die de afgelopen twee seizoenen in le Championnat National (derde niveau in Frankrijk) speelde bij Football Bourg-en-Bresse Péronnas 01.

In een interview met Le Courrier de L’Ouest komen we toch wat meer te weten over de nieuwbakken Fortunees. Zo blijkt dat hij al een tijdje rondliep met plannen om naar het buitenland te trekken om zijn carrière een andere wending te geven.

Fortuna meldde zich voor het eerst eind januari 2019 bij Amiot. Wessel Dammers raakte geblesseerd in Spanje tijdens een oefencampagne en Fortuna moest in allerijl op zoek naar een vervanger. Een dag voor het sluiten van de transfermarkt, informeert Fortuna bij Amiot. Die staat dan nog onder contract bij Bourg-en-Bresse. Tot een akkoord komt het niet, omdat een dag bedenktijd wel erg weinig is. Fortuna legt vervolgens Anthony Syhre vast.

Dat verandert als Fortuna zich in de zomer opnieuw meldt bij Amiot, die nu transfervrij is. Hij komt op proef meetrainen en tekent een contract. Bij Fortuna ontmoet hij overigens een oude bekende: Djibril Dianessy. Beiden doorliepen hun jeugdopleiding bij FC Toulouse.

Amiot ziet de eredivisie als een competitie met enkele clubs op europees topniveau, clubs op het niveau van de Franse Ligue 1 en de rest op het niveau Ligue 2. Amiot denkt dat Fortuna tot de laatste categorie behoort. Een speelgarantie heeft hij niet, hoeft hij ook niet, hij gaat vechten voor zijn plek.

Dat gevecht zal hij aanmoeten met Patrik Raitanen, Branislav Ninaj en op termijn Wessel Dammers plus de centrale verdediger die Fortuna nog wil aantrekken. Wellicht zijn er ook kansen voor Amiot op de linksbackpositie, waar Fortuna tot dusverre geen vervanger van Marco Ospitalieri heeft aangetrokken.

Bron: Le Courrier de L’Ouest