Fortuna Sittard is erin geslaagd Grégoire Amiot aan zich te binden. De 24-jarige centrale verdediger tekent in Sittard-Geleen een tweejarig contract waarin een optie is opgenomen voor een derde contractjaar. Daarmee vult Amiot het gat dat is gevallen met het vertrek van Anthony Syhre en Kai Heerings. Het contracten van beide verdedigers liepen af en werden niet verlengd. Met het aantrekken van Amiot denkt Fortuna zich voldoende te hebben ingedekt tegen het vertrek van beide spelers.

Amiot traint al vanaf dag één van de oefencampagne mee met Fortuna. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Toulouse en speelt later voor Stade Reims. In die periode Amiot ook twintig maal uit voor Franse jeugdselecties.

Bij Stade Reims kan de centrale verdediger niet doorbreken richting het eerste elftal en stapt in de zomer van 2017 over naar de Franse tweedeklasser Football Bourg-en-Bresse Péronnas 01. Daar speelt hij twee seizoenen, maar mag transfervrij vertrekken. Hij vervolgt zijn carrière nu bij Fortuna.

Bron: Fortuna Sittard