Fortuna Sittard heeft vandaag de training hervat (daarover later vandaag meer). Op die eerste training zijn twee testspelers aanwezig. Het betreft de 24-jarige Fransman Grégoire Amiot en de 20-jarige Belgische Ghanees Jacky Donkor.

Amiot genoot zijn jeugdopleiding bij FC Toulouse en later Stade Reims. In die periode speelde hij ook twintig jeugdinterlands voor Frankrijk. Bij Stade Reims kon de centrale verdediger niet doorbreken richting het eerste elftal en dus stapte hij in de zomer van 2017 over naar de Franse tweedeklasser Football Bourg-en-Bresse Péronnas 01. Daar speelde hij de afgelopen twee seizoenen. Het eerste seizoen in Ligue 2, maar na degradatie, het afgelopen seizoen in het Championnat National, het derde niveau. Nu is hij transfervrij op zoek naar een nieuwe club. De komende week mag hij aantonen dat Fortuna zijn volgende halte moet worden.

Donkor speelde in de jeugdopleiding van vier clubs: KAA Gent, RSC Anderlecht, West Bromwich Albion FC en KSC Lokeren Oost-Vlaanderen. Bij die laatste club speelde hij de afgelopen twee seizoenen in het tweede elftal, maar een doorbraak naar het eerste elftal bij de degradant uit de Jupiler Pro League zat er niet in. Deze week mag de linksbuiten de trainersstaf onder leiding van Sjors Ultee komen overtuigen in Sittard-Geleen.