Eind april wordt duidelijk dat de technische staf tijdens het huidige seizoen op een iets andere manier met elkaar gaat samenwerken. Tijdens het seizoen 19/20 sijpelden berichten door dat de verstandhouding tussen technische staf en Technisch Manager Sjoerd Ars ietwat zou zijn vertroebeld. Volgens Dagblad de Limburger stond staat de samenwerking onder flinke druk, maar achteraf blijkt dat mee te vallen.

Na het bespreken van de pijnpunten neemt Kevin Hofland de rol van Hoofdtrainer op zich en krijgt Sjors Ultee de functie Technisch Manager opgeplakt. Sjoerd Ars kan zich daardoor richten op het onderhouden van buitenlandse contacten met betrekking tot transfers. Voor Kristof Aelbrecht verandert er zogenaamd niets; hij blijft Assistent Trainer.

Nu brengt het Turkse nieuwsmedium ‘Haberler.com’ dat het technische kader verder wordt uitgebreid. De voormalige zwager van Fortuna’s beoogd investeerder, Acun Ilıcalı, wordt de nieuwe sportieve baas in Sittard-Geleen. In hoeverre Merthan Açıl ook daadwerkelijk de sportieve plak gaat zwaaien valt te bezien.

De 38-jarige Açıl besloot na afloop van het huidige seizoen (alhoewel de Turkse Süper Lig nog niet is afgelopen) te stoppen bij zijn club Büyükşehir Belediye Erzurumspor (spelend in de TFF First League, Turkije’s tweede niveau) en zoekt een nieuwe uitdaging. En volgens Haberler.com heeft hij die bij Fortuna gevonden.

Ervaring op managementgebied heeft Açıl niet, maar hij heeft wel een lange voetbalcarrière achter de rug die hem voerden langs clubs zoals Çaykur Rizespor, Kasımpaşa SK en Adanaspor. Na 343 duels vond Açıl het welletjes en hing zijn schoenen aan de haak. 

Bron: Haberler.com