Gisteren maakte premier Mark Rutte bekend dat er tot 1 september geen betaald voetbal gespeeld zal worden. Wat dat betekent voor het seizoen 19/20 laat zich raden, maar daarover wordt aanstaande vrijdag meer duidelijk. Het zorgt er tevens voor dat assistent-trainers Kristof Aelbrecht en Kevin Hofland hun cursus Coach Betaald Voetbal niet kunnen afronden. Om de cursisten tegemoet te komen heeft de KNVB besloten iedereen dispensatie te verlenen. Hierdoor kunnen beide heren komend seizoen als hoofdtrainer aan de slag in het betaald voetbal.

Voor de leiding van Fortuna Sittard de mogelijkheid om een wijziging aan te brengen in de taakverdeling van de technische staf. Vanaf het seizoen 20/21 zal Kevin Hofland fungeren als hoofdtrainer. Afgelopen seizoen fungeerde Hofland als assistent van hoofdtrainer Sjors Ultee, maar laatstgenoemde maakt plaats voor Hofland. Ultee krijgt op zijn beurt de rol van Technisch Manager toebedeeld. Dat houdt in dat Ultee hoofdtrainer Hofland blijft ondersteunen (samen met Kristof Aelbrecht) in zijn dagelijkse werkzaamheden, maar tevens de scouting binnen Nederland en België gaat opzetten. Daarnaast wordt hij contactpersoon voor zaakwaarnemers, de KNVB en andere clubs. Tenslotte zal hij eindgesprekken voeren met nieuwe aanwinsten.


Zien we Ultee niet meer voor de camera’s van Fox terug?

Door de nieuwe rol van Ultee heeft (de andere) Technisch Manager Sjoerd Ars zijn handen vrij om zich te richten op alle buitenlandse contacten met betrekking tot transfers.

Kevin Hofland, Kristof Aelbrecht en Sjors Ultee tekenden alledrie een contract dat hen tot 30 juni 2022 aan de club bindt.

Bron: Fortuna Sittard