In gesprek met 1Limburg laat technisch manager Sjors Ultee weten dat Fortuna Sittard nog op zoek is naar vier nieuwelingen die een directe versterking van het eerste elftal zijn (dat wil zeggen: basisspelers).

Ultee zoekt een linksbenige centrale verdediger, die de opvolger moet worden van Wessel Dammers, die naar FC Groningen vertrok. Voor die positie had Fortuna de Belg Dario van den Buijs op het oog, maar hij koos voor een terugkeer naar zijn vaderland. Van der Buijs tekende bij K. Beerschot AV, dat onlangs promoveerde naar de Belgische hoogste klasse.

Verder zoekt Ultee een aanvallende middenvelder. Deze speler zal de opvolger van Mark Diemers moeten worden, die deze zomer naar Feyenoord vertrok.

Ultee zoekt ook een rechtsbuiten. Dat wordt dus blijkbaar niet de van OFI Kreta terugkerende Lisandro Semedo, die in Sittard-Geleen nog een contract tot de zomer van 2022 heeft. In een eerder stadium gaf Ultee al aan dat Semedo mag uitkijken naar een andere club.

Ten slotte zoekt Ultee nog een spits als opvolger van Vitalie Damașcan, de huurling van Torino FC die deze zomer naar Italië terugkeerde. Fortuna sprak enkele weken geleden met de Duitser Sebastian Polter. Die interesse is er nog steeds, maar Polter wil eerst weten hoe het elftal van Fortuna eruit komt te zien.

De competitie begint op 12 september; de transfermarkt sluit op 7 oktober.

Bron: 1Limburg