Met het vertrek van Mark Diemers, Vitalie Damașcan en Amadou Ciss verloor Fortuna Sittard de nummers 1, 2 en 3 van de topscorerslijst in het seizoen 19/20. Versterking van de aanval zal dus de prioriteit zijn van technisch manager Sjors Ultee.

Daartoe heeft Fortuna blijkbaar de 29-jarige spits Sebastian Polter op het oog. De gewezen Duitse jeugdinternational speelde de afgelopen drie seizoenen bij Union Berlin en scoorde in die drie seizoen dertig doelpunten (twee seizoenen 2de Bundesliga; laatste seizoen 1ste Bundesliga).

Eind mei zette Union Polter uit de selectie. Naar verluidt omdat hij weigerde akkoord te gaan met een salarisverlaging als gevolg van de coronaperikelen. Polter ontkent die lezing. Zijn aflopende contract in Berlijn werd niet verlengd.

Polter startte zijn carrière in de jeugd van Eintracht Braunschweig om al snel te verkassen naar VfL Wolfsburg. In Wolfsburg debuteerde Polster in de 1ste Bundesliga, maar doorbreken kon hij er niet. Hij verkaste naar 1ste Bundesligist FSV Mainz’05. Ook daar had hij het lastig. Mainz leende hem uit aan 2de Bundesligist Union Berlin in het seizoen 14/15 en daar leefde Polster op met veertien doelpunten. Het leverde hem op het einde van het seizoen een transfer op naar Championshipclub Queens Park Rangers, waar hij in twee seizoenen elf doelpunten maakte. Hij mocht vertrekken in Londen en dus meldde Union Berlin zich opnieuw.

Polter was gisteren als gast aanwezig bij het oefenduel tussen Fortuna Sittard en FC Dordrecht. Dagblad de Limburger ontfutselde aan Sjors Ultee dat de club inderdaad in gesprek is met Polter. Wellicht wordt hij na Emil Hansson de tweede aanvallende versterking voor het nieuwe seizoen.

Bron: Dagblad De Limburger