Vorige week meldden Italiaanse media de op handen zijnde transfer van Vitalie Damașcan van Torino FC naar Fortuna Sittard. Vandaag heeft Fortuna Sittard de transfer afgerond. Damașcan speelt het komende seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard en Fortuna bedong ook een optie tot koop.

De twintigjarige international van Moldavië (dus ploeggenoot van Fortunadoelman Alexei Koselev) is een centrumspits die in de jeugd bij Zimbru Chișinău makkelijk scoorde. Toen hij dat gedurende het seizoen 17/18 ook in het eerste elftal van Sheriff Tiraspol deed (uiteindelijk 18 treffers in 23 duels), stonden enkele Italiaanse clubs in Tiraspol op de stoep. Torino ging aan de haal met het talent, maar het afgelopen seizoen kon hij niet doorbreken in Turijn, waardoor Torino openstond voor verhuur.

Fortuna zocht een centrumspits na het vertrek van Andrija Novakovich en Finn Stokkers.  Met Rasmus Karjalainen legde Fortuna een centrumspits vast, maar de club zocht dus nog een tweede. Dat leek Nikolai Laursen te worden, maar hij tekende verrassend bij FC Emmen. Vervolgens schakelde Fortuna vrij snel naar Damașcan, die ook aanbiedingen in de Serie B had van AC Pisa en Virtus Entella, maar dus voor Fortuna Sittard koos.

Bron: Fortuna Sittard