Fortuna Sittard oriënteert zich nadrukkelijk op de transfermarkt en zoekt bijvoorbeeld versterking centraal achterin als compensatie voor aanvoerder Wessel Dammers die naar FC Groningen is vertrokken.

Een van de spelers die Fortuna op het oog heeft is Dario van den Buijs, zo bevestigt technisch manager Sjors Ultee aan Dagblad De Limburger. De 24-jarige Belg doorliep (gedeeltes van) de jeugdopleidingen van KVC Westerlo en Club Brugge. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij echter in Nederland bij FC Eindhoven, waar Heracles Almelo hem in de zomer van 2017 weghaalde.

In het afgelopen seizoen speelde hij twaalf duels voor Heracles. Heracles wilde zijn aflopende contract verlengen, maar Vanden Buis wilde elders een frisse start maken. Fortuna ziet dus toekomstmuziek in Van den Buijs en zowel hoofdtrainer Kevin Hofland als Sjors Ultee spraken al met de transfervrije centrale verdediger.

Ultee geeft aan dat Fortuna niet de enige gegadigde is voor Van den Buijs, dus of hij daadwerkelijk naar Fortuna zal komen, zal de tijd leren.

De verdediging van het nieuwe Fortuna begint dus stilaan vorm te krijgen. Roel Janssen tekende enkele weken geleden een driejarig contract en Fortuna is ook vanzins George Cox vast te leggen door de optie in zijn huurcontract te lichten. Beide spelers mogen uitvechten wie de linksback wordt.

Centraal beschikt Fortuna over Branislav Niňaj en Martin Angha, met Grégoire Amiot en Patrik Raitanen als vervangers en Fortuna zoekt daar dus nog een concurrent bij.

Voor de rechtsbackpositie heeft Fortuna Lazaros Rota en doubleur Clint Essers.

Als slot op de grendel heeft Fortuna Alexei Koșelev. Yanick van Osch tekende enkele weken geleden een tweejarig contract in Sittard-Geleen. Hij moet de opvolger van Ažbe Jug worden.

Bron: Dagblad De Limburger

Afbeelding: AD/Emiel Muijderman