Sunday Oliseh wilde er een keeper, een aanvallende middenvelder en een spits bij hebben. Hij heeft ze gekregen: Miguel Santos, Emrah Başsan en Sjoerd Ars. Ervan uitgaande dat er geen wijzigingen meer komen in de selectie. Wie zijn – op basis van de duels tegen Achilles ’29 en SV Meerssen – de winnaars en verliezers?

 

 


De waarschijnlijke verliezers:

De waarschijnlijke winnaars:

  • Christopher Braun. Braun startte als vaste keuze op de rechtsbackpositie, maar raakte die basisplek kwijt. Onder Oliseh gerehabiliteerd.
  • Perr Schuurs. Schuurs drukte voor de winterstop al zijn neus aan het venster. Lijkt nu vaste keus als centrale verdediger.
  • Marco Ospitalieri. Ospitalieri speelde weliswaar vaak voor de winterstop, maar toch vooral omdat Stefan Askovski niet beschikbaar was of op een andere plek moest uithelpen. Ospitalieri lijkt Askovski gepasseerd te zijn.
  • Djibril Dianessy. Dianessy kwam er voor de winterstop sporadisch aan te pas in de aanval. Voorlopig lijkt hij een vaste keuze te zijn aan de linker kant van de aanval.
  • Gavin Vlijter. Vlijter was meestentijds bankzitter voor de winterstop. Fortuna leek op een vertrek aan te sturen in de winterstop, maar onder Oliseh staat hij in de basis. Die plek verliest hij wellicht zodra Emrah Başsan speelgerechtigd is. Desalniettemin lijkt hij dichter bij het eerste elftal te staan dan voor de winterstop, ondanks meer concurrentie.
  • Kamen Hadzhiev. Hadzhiev startte het seizoen in de basis, maar verloor die plek na verloop van tijd. Nu terug in de basis, ten koste van Luc Mares.

De andere spelers stonden in de basis en staan daar nog steeds (Ferry de Regt, Roald van Hout en Jorrit Smeets) of hadden niet echt een basisplek en hebben die nog steeds niet.

De verliezers van vandaag kunnen op de training opnieuw de winnaars van morgen worden en samen met de drie nieuwe spelers erbij is de concurrentie dus toegenomen. Dat kan alleen de kwaliteit ten goede komen. Er moet in de tweede competitiehelft dus nog een winnaar zijn: Fortuna Sittard.

Riccardo Welters