Het is dan eindelijk zover: na tal van oefenpotjes gaat het echte werk beginnen. Voor het gros van de clubs in de Jupiler League begon gisterenavond al de competitie. Zo niet voor Fortuna. Zij trappen morgenmiddag om 14.30 uur af op Het Kasteel in Rotterdam-West. Tegenstander is dan Sparta. Een lastige verplaatsing en dus zaak om de spelers een laatste hart onder de riem te steken. We leven nog op hoop…


Het is zaterdagochtend, omstreeks 09.30 uur. De eerste supporters rijden de parking van het Euregionaal Sporcomplex op. Doel vandaag is het steunen van de spelers in hun aanloop naar de ontmoeting van morgen. Tegenstander zal dan Sparta zijn. Na het tussenseizoen van verleden jaar hebben de Rotterdammers alle rotte appels buitengegooid en zijn een nieuwe weg ingeslagen. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Ook bij Fortuna zijn de verwachtingen hooggespannen, getuige de 350 supporters die morgen in het uitvak zullen plaatsnemen. Ook Fortuna heeft doorgeselecteerd. De te leren les was: begin met een complete kern aan het seizoen en breng die selectie niet pas op peil tijdens de wintermercato. Hopelijk heeft men geluisterd.


De spelers werken in alle rust hun opwarming af

Als de spelers het trainingsveld betreden staan er ongeveer 100 fans langs de lijn te kijken naar een afsluitende training die niks om het lijf heeft. Na een korte rondosessie gaat het dan gebeuren: de spelers schieten in gang. Tijdens hun eerste passage vallen hen een klaterend appalus en enkele rookkolommen ten deel. Wij zijn er klaar voor, jullie toch zeker ook?


Plaatselijk dichte tot zeer dichte mist…


…welke zich mogelijk nog zal uitbreiden

Nadat de rook is opgetrokken wordt het ‘tweede elftal’ bijgeschaafd in het passen en trappen. Daarna volgt nog een sessie in het afronden op doel.


Alom waardering door de spelersgroep

Het ‘eerste elftal’ werkt een partijvorm af op een ander veld en toont in welke opstelling het morgen zal gaan spelen. Omdat iedereen fit is, zal deze opstelling geen verrassingen bevatten.


De trainer kletst de supporters bij over het één en ander

De training wordt afgesloten met het zoeken van enkele ballen. Nadat de laatste bal is gevonden gaat iedereen naar binnen en zit de training erop. Morgen moet het gebeuren: Spangen, 14.30 uur.

Michel Hennen