Nog geen 24 uur nadat er een breuk ontstond tussen de Goodyear Commissie en de redactie van Fortuna Online proberen de achterblijvers wanhopig de brokken terug aaneen te lijmen. ‘We hebben goede hoop dat alles weer goedkomt, maar over de termijn waarop kunnen we geen uitspraak doen’, zo klinkt het op de FO-burelen…


Vrijdagavond, vlak na de wedstrijd Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles barstte de bom en haalde de Goodyear Commissie ongekend hard uit naar de Fortuna Online redactie. De commissieleden zagen deze week hun naam in het nieuwe organisatieschema van Fortuna Online ‘helemaal onderaan’ staan. ‘Dit kunnen we niet accepteren. We moeten nu als hoofden culinaire zaken gaan rapporteren aan redactieleden! Op deze manier hoeft het voor ons niet meer. Onze indruk van de redactieleden is dan ook zeer slecht’.

De keiharde uithaal was het onverwachte slotstuk van een desastreus verlopen avond. Fortuna was zowat de hele wedstrijd de betere van Go Ahead, overklaste de Deventenaren gedurende de eerste helft, maar stond achteraf tóch met lege handen. Extra zuur dus dat de vulkaan die de laatste weken al eens voorzichtig rommelde tot uitbarsting kwam.

Ook de dag nadien is de Goodyear Commissie nog niet bijgedraaid. Het feit dat er getornd zou worden aan de bevoegdheden van de commissieleden in combinatie met het terugschroeven van het budget waarover de commissie in het nieuwe seizoen kan gaan beschikken is duidelijk van het goede te veel.


‘We consume when we want’, ook in Geel

In een reactie stelt Fortuna Online dat er sprake is van een ‘communicatieprobleem’. ‘Aan de bevoegdheden van de Goodyear Commissie wordt helemaal niet getornd en het culinaire budget hoeft niet omlaag hebben we nu berekend. FC Zwolle serveerde afgelopen seizoen veruit het duurste broodje kroket van alle clubs in de Jupiler League. Die kosten, € 4, vallen door de promotie van de Zwollenaren automatisch weg. Indien de Graafschap degradeert naar de Jupiler League, is de commissie rap klaar, aangezien het schabouwelijke broodje bal niet meer zal worden getest. Indien Excelsior degradeert zal de commissie worden geconfronteerd met normale prijzen. Ondanks dat heel Nederland, na het sluiten van het akkoord door de Kunduz-coalitie een financiële pas op de plaats moet maken, blijft het culinaire budget voor de Goodyear Commissie nagenoeg op peil’.


Deze ‘Graafschap-bal’ zal nooit meer worden getest

De redactie van Fortuna Online betreurt de gang van zaken en zit met de kwestie ‘in haar maag’. ‘Ons treft blaam voor de gebrekkige interne communicatie. Laten we het zo zeggen: waar er twee kibbelen, hebben er drie schuld’.


Eigenwijze commissieleden hebben deze Apeldoornse ballen getest

Tenslotte hekelt de Goodyear Commissie de redactie van Fortuna Online omdat ze het plan heeft opgevat zich te gaan bemoeien met de talentontwikkeling van de genoemde commissie. ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’, aldus de commissie.

Ook het al dan niet daadwerkelijk testen van broodjes kroket, hamburgers en andere lekkernijen is het ‘pakkie an’ van de Goodyear Commissie. ‘Daarover heeft de redactie helemaal niks te zeggen. De supporters zingen ‘We score when we want’. Binnen de Goodyear Commissie is de dichtregel ‘We consume when we want’ het laatste half jaar in zwang geraakt.

In een slotreactie stelt de Goodyear Commissie dat ‘het fornuis op een laag pitje staat’, hiermee een opening latend voor een verzoeningsgesprek. De redactie van Fortuna Online geeft aan ‘dat de commissie in de huidige vorm zal verdwijnen, maar dat het eeuwig zonde is om dergelijke jarenlang minutieus opgebouwde kennis zo maar te laten vertrekken’.

l’Histoire continue…

Michel Hennen