Tijdens de winterstop van het 20/21 versterkt Fortuna Sittard zich met Thibaud Verlinden. De dan 21-jarige middenvelder komt over van het Britse Stoke City FC en tekent een contract tot het einde van het seizoen 21/22. Na 10 maanden blessureleed is Verlinden toe aan speeltijd en dat zit er bij ‘The Potters’ niet in.

Maar ook bij Fortuna komt Verlinden nauwelijks aan spelen toe en dat is niet waarop de Belgische middenvelder had gerekend. Tijdens de tweede helft van afgelopen seizoen komt Verlinden tot slechts zes wedstrijden. Dit seizoen viel Verlinden in blessuretijd in voor Samy Baghdadi.

Voor Verlinden voldoende redenen om te kijken of hij elders wel meer aan spelen toekomt. Omdat Verlinden een nieuwe club zoekt ontbreekt hij in de selectie die een oefenduel tegen de buren van KRC Genk afwerkt.

Maar blijkbaar schiet het allemaal niet op, want ook het thuisduel tegen RKC Waalwijk is niet aan Verlinden besteed. Hij zoekt ondertussen verder.

Ondertussen verstrijken de dagen en blijft het stil rondom de 22-jarige middenvelder. En ook de Transfer Deadline Day van 31 augustus haalt Verlinden niet. In Dagblad de Limburger verklaart Technisch Manager Sjoerd Ars dat Slowakije zijn bestemming is en dat is goed mogelijk. De transfermarkt in Slowakije sluit namelijk op op 6 september.

Er waren geen redenen te twijfelen aan Ars’ woorden, want Verlinden vertrekt naar het Slowaakse DAC 1904 Dunajská Streda. Verlinden tekent in Dunajská Streda een contract tot het einde van het huidige seizoen.

We wensen Thibaud veel succes toe in Slowakije.

Bron: Fortuna Sittard