De zoektocht van Fortuna Sittard naar een nieuw Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) gaat verder. In april raakte bekend dat Fortuna het aflopende contract van Jurgen Seegers niet verlengt. Als nieuwe HJO had Fortuna oud-speler en oud-trainer Henk Duut op het oog. Duut besloot uiteindelijk toch niet in te gaan op Fortuna’s aanbieding. En dus ging de zoektocht verder.

Na het afzeggen van Duut kwam de club uit bij een andere oude bekende: Claudio Braga. De Portugees was in het seizoen 17/18 al HJO, maar werd na het vertrek van hoofdtrainer Sunday Oliseh overgeheveld naar het eerste elftal. Die rol vervulde hij uitstekend, want hij leidde Fortuna, samen met Kevin Hofland, ongeslagen richting promotie naar de eredivisie.

Zijn prestatie bleef niet onopgemerkt. Hij vertrok aan de start van het seizoen 18/19 naar de Portugese hoogsteklasser Marítimo Funchal. Echter, daar zou hij al snel ontslagen worden. Vervolgens tekende hij bij eerstedivisionist FC Dordrecht, waar hij gedurende het afgelopen seizoen opnieuw aan de kant werd gezet.

Braga leek dus de ideale kandidaat om Seegers op te volgen, was dat misschien ook wel, maar zijn salariseisen blijken voor Fortuna te gortig. Ondertussen heeft Fortuna al een afspraak gepland met een nieuwe kandidaat, maar wie dat is, is vooralsnog onbekend.

Bron: Dagblad de Limburger