Één van de spelers waarvan Fortuna Sittard recent afscheid heeft genomen is Yanick van Osch. De 26-jarige doelman had een optie in zijn contract staan die gelicht kon worden op het moment dat hij een bepaald aantal wedstrijden zou spelen, maar dat gebeurde niet. Vandaar dat de doelman uit zijn contract liep en vrij is elders te tekenen.

Dat heeft hij nu gedaan en wel bij SC Cambuur. Van Osch tekent in de Friese hoofdstad een contract dat hem voor drie seizoenen aan SC Cambuur verbindt. Dat heeft Etiënne Reijnen, de nieuwbakken Technisch Directeur van SC Cambuur, tegen Omroep Fryslân gezegd. Hij treft in Leeuwarden oud Fortuna-trainer Sjors Ultee en assistent Rob Alflen.

In de zomer van 2020 tekent Van Osch een tweejarig contract bij Fortuna met een optie voor een derde seizoen. Aanvankelijk moet Van Osch zich tevreden stellen met een plek op de bank waar hij ziet dat Alexei Koșelev niet kan aanknopen bij het niveau dat hij een seizoen eerder etaleerde. Van Osch krijgt zijn kans en grijpt die met beide handen.


Alexei Koșelev maakt geen goede indruk tegen PSV

Van Osch is aan de start van het seizoen 21/22 eerste keeper en Fortuna past zijn contract aan. Hij tekent voor één seizoen bij, tot de zomer van 2023. Fortuna bedingt ook een optie op het volgende seizoen, die Fortuna overigens alleen kan lichten als Van Osch tijdens het seizoen 22/23 een minimaal aantal duels speelt.

Tijdens de eerste helft van het seizoen 21/22 heeft Van Osch moeite zijn niveau uit het seizoen 20/21 te halen en Fortuna haalt in de persoon van Michael Verrips tijdens de winterstop een concurrent binnen. Maar Verrips test al gauw positief op COVID-19, wordt vervangen door Van Osch die daarna een veel betere tweede seizoenshelft speelt.


In de openingsfase van het seizoen 22/23 staat Yanick van Osch in doel

In het huidige seizoen verspeelt Van Osch al snel zijn basisplek aan Ivor Pandur, die Fortuna huurt van Hellas Verona. Pandur blijkt een prima doelman, die Van Osch geen tweede kans heeft gegeven.


Na het thuisduel tegen NEC Nijmegen neemt Yanick van Osch afscheid van Fortuna

Omdat Van Osch dit seizoen weinig speelt, vervalt de optie in zijn contract en loopt zijn contract af. Van Osch speelde 65 duels voor Fortuna Sittard (61 Eredivisie- en 4 bekerduels).

We wensen Yanick van Osch veel succes toe bij zijn nieuwe club.

Bron: Omroep Fryslân