Terwijl het Nederlands XI-tal vanavond haar eerste wedstrijd speelde in de UEFA Nations League, speelden Deroy Duarte en Lisandro Semedo hun eerste kwalificatiewedstrijd voor CAN 2023, de Afrika Cup die volgend jaar wordt gehouden in Ivoorkust.

In het Marokkaanse Marrakech nemen ‘Os Tubarões Azuis’ het op tegen ‘Les Etalons’ uit Burkina Faso. Bondscoach Pedro Leitão Brito ‘Bubista’ heeft geen plek voor Duarte of Semedo ingeruimd in zijn basisopstelling en die keuze lijkt gerechtvaardigd als Kaapverdië met 0-0 de rust haalt.

Tijdens de eerste helft heeft Carlos Miguel Pereira Fernandes ‘Cuca’ een gele kaart ontvangen waardoor de technische staf geen risico neemt en hem wisselt voor Duarte.

Na een klein uur zet Dango Ouattara de bal goed voor die door voormalig Ajacied Boureima Hassane Bandé achter doelman Vozinha wordt gekopt. In de slotfase probeert Kaapverdië de stand weer gelijk te trekken en brengt Semedo tussen de lijnen. Maar Kaapverdië slaagt niet in haar opzet, want enkele minuten voor tijd wordt Vozinha wederom door een kopbal verschalkt.

Met een 2-0 verlies mist Kaapverdië haar start richting Ivoorkust en zal dinsdag moeten winnen van Togo (dat gelijkspeelde tegen Eswatini) om in de race te blijven voor kwalificatie voor de eindronde.

Bron: Burkina24