Gisteren speelde het Kaapverdië van Deroy Duarte en Lisandro Semedo haar eerste kwalificatiewedstrijd voor CAN 2023, de Afrika Cup die volgend jaar in Ivoorkust wordt gespeeld. Tegenstander Burkina Faso was met 2-0 te sterk.

Dan denk je dat de ‘Blauwe Haaien’ na een lang seizoen even moeten bijkomen zodat ze fris hun tweede wedstrijd tegen Togo kunnen aanvangen, komende dinsdag. Maar nee, dat is buiten de Kaapverdische bondscoach Pedro Leitão Brito ‘Bubista’ gerekend. Want zonder een dag rust speelden de Kaapverdiaanse wisselspelers een oefenduel tegen FAR Rabat, de huidige nummer 3 uit de Botola Pro, de Marokkaanse Eredivisie.

En aangezien noch Duarte noch Semedo gisteren in de basisopstelling verscheen, mochten ze vanmiddag hun veters weer strikken om in actie te komen.

Het contract van Lisandro Semedo loopt af en de aanvaller vertrekt uit Sittard-Geleen, maar het contract van Deroy Duarte loopt door en de kans dat we een uitgeruste Duarte terugzien op Fortuna’s eerste training wordt steeds kleiner.

Bron: Federação Cabo-Verdiana de Futebol