De competitie is pas drie speeldagen oud als Fortuna zich realiseert dat Sjors Ultee niet meer de juiste trainer is. Er is ‘onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken’. Ultee heeft zo zijn ideeën over het ontstaan hiervan en de club eveneens. Omdat beide partijen anders denken over de oorzaken komt een einde aan het dienstverband van Ultee. In het kielzog van Ultee vertrekt ook zijn assistent Rob Alflen.

Ultee is inmiddels op adem kunnen komen en is klaar voor een nieuwe job. SC Cambuur is toe aan een nieuwe trainer, aangezien hoofdtrainer Henk de Jong vanwege gezondheidsredenen is gestopt.

Beide partijen hebben elkaar gevonden wat resulteert in een overeenkomst van anderhalf seizoen. Dit weekend neemt SC Cambuur het op tegen SC Heerenveen en die wedstrijd laat Ultee nog aan zich voorbij gaan.

Na de winterstop neemt Ultee het over van interim-trainer Pascal Bosschaart en zit 8 januari op de bank tijdens het thuisduel tegen FC Volendam.

Gedurende twee periodes was Ultee 95 duels hoofdverantwoordelijk bij Fortuna Sittard (89 Eredivisieduels; 6 bekerduels). Daarmee staat hij op plek negen in de ranglijst ‘meeste duels als Fortuna-trainer’.

Bron: SC Cambuur