Fortuna Sittard nam Adnan Ugur in de zomer van 2019 over van Club Brugge. De dan zeventienjarige middenvelder, die ook in de jeugd speelde van KRC Genk, tekende een contract voor drie seizoenen. Hij speelt anderhalf seizoen bij Fortuna Sittard, waarin hij tot zes eredivisie-optredens en drie interlands voor Belgie O19 komt. De tweede helft van het seizoen 20/21 speelt hij op huurbasis bij eerstedivisionist FC Dordrecht.

Aan de start van het huidige seizoen was er beperkt uitzicht op speeltijd bij Fortuna en dus koos Ugur opnieuw eieren voor zijn geld toen die mogelijkheid zich voordeed. Hij liet zich verhuren aan de Turkse hoogsteklasser Fatih Karagümrük SK, dat ook een optie tot koop bedong.

Bij Karagümrük speelde Ugur dit seizoen tot dusverre 20 (van de 33) competitieduels mee en Karagümrük zou – als we bronnen op twitter mogen geloven – bereid zijn de koopoptie te lichten. Ugur zou bij Karagümrük een tweejarig contract kunnen tekenen.

De voorwaarden van de koopoptie zijn ons niet bekend, maar Fortuna heeft nog een optie het deze zomer aflopende contract van Ugur te verlengen met nog twee seizoenen. Dus wellicht verlaat Ugur Fortuna Sittard niet transfervrij deze zomer, mochten de Turkse geruchten kloppen.

Bron: Ertan Süzgüz Twitter [@ertansuzgun]