Terwijl in Nederland en de landen om ons heen de transfermarkt al bijna een week gesloten is, ligt dat elders in Europa anders. Vandaar dat er bij heel wat clubs uitgaande transfers vallen te noteren. Vanochtend ruilde Ahmed el Messaoudi de Eredivisie bijvoorbeeld voor de Turkse Süper Lig en vanmiddag volgt Fortuna Sittard-middenvelder Adnan Ugur in zijn spoor.

De middenvelder met Turkse achtergrond speelt komend seizoen op huurbasis voor Fatih Karagümrük SK. Ugur heeft in Sittard-Geleen een contract tot het einde van het seizoen 21/22, waarbij Fortuna de optie heeft dat met twee seizoenen te verlengen.

Ugur tekent aan de start van het seizoen 19/20 een driejarig contract bij Fortuna Sittard, maar komt sindsdien weinig aan spelen toe, mede vanwege de moordende concurrentie op het middenveld. Uiteindelijk komt hij in anderhalf seizoen tot zes optredens in Fortuna’s hoofdmacht.

Voor Ugur is het de tweede verhuurperiode op rij. Afgelopen seizoen werd hij tijdens de winterstop verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij in totaal 12 wedstrijden speelde. De kans dat Fortuna de optie in zijn contract gaat lichten is dus niet zo groot.

Bron: Fortuna Sittard / Fatih Karagümrük SK