Fortuna bereidt zich voor op de belangrijke wedstrijd in en tegen Emmen op 20 oktober. Drie spelers zullen vanwege interlandverplichtingen die voorbereiding grotendeels aan zich voorbij moeten laten gaan.

Bondscoach Kai Nyyssönen van Finland O19 heeft Fortunaverdediger Patrik Raitanen uitgenodigd voor twee oefenduels die de Finnen op 9 en 12 oktober zullen spelen tegen de leeftijdsgenoten van Zweden en IJsland. Raitanen, die onlangs debuteerde in de eredivisie, is een vaste waarde bij de jonge Finnen.

Bondscoach Jacky Mathijssen van België O19 heeft Fortunees Adnan Ugur opgeroepen voor een oefenstage in Marbella. De Belgen spelen op 11 en 12 oktober respectievelijk tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk en Engeland. Twee duels in twee dagen betekent vast dat iedere speler in de 24-koppige selectie aan speeltijd zal toekomen en dat zou betekenen dat Ugur zijn debuut zou maken voor België O19.

Bondscoach Semen Altman van Moldavië heeft Fortunadoelman Alexei Koșelev opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels die Moldavië op 11 oktober (uit naar Andorra) en op 14 oktober (thuis tegen Albanië) speelt. Moldavië is al lang en breed uitgeschakeld voor kwalificatie voor het EK. Deze twee duels bieden wel het meeste perspectief op punten en een ‘clean-sheet’ voor Koșelev .

Bondscoach Pavel Hapal van Slowakije heeft Fortunees Branislav Niňaj, net als vorige maand, op een reservelijst geplaatst voor het EK-kwalificatieduel op 10 oktober tegen Wales en een oefenduel tegen Paraguay op 13 oktober. Het zou zomaar kunnen dat Niňaj nog wordt opgeroepen voor dat oefenduel, omdat dat duel Hapal de mogelijkheid biedt te experimenteren (alhoewel dat duel ook in het teken staat van het afscheid van een drietal oudgedienden).

Bondscoach Markku Kanerva van Finland heeft Fortunees Rasmus Karjalainen niet opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels die Finland speelt op 12 en 15 oktober tegen Bosnië-Herzegovina en Armenië. Karjalainen heeft de afgelopen maand zijn basisplek bij Fortuna verloren en dat lijkt nu ook gevolgen te hebben voor zijn interlandcarrière.

Bondscoach Alban Bushi van Albanië O21 riep Fortunees Agim Zeka op voor het EK-kwalificatieduel op 16 oktober tegen Kosovo, maar Zeka heeft zich af moeten melden. Hij is namelijk geblesseerd. De lijst van geblesseerde spelers bij Fortuna is dus blijkbaar langer dan de acht spelers die afgelopen zondag afwezig waren in het duel tegen Feyenoord.

Bron: SFZ, OraNews, BelgianFootball, Palloiitto.