Vanaf vandaag trainen er twee nieuwe spelers mee met de selectie van Fortuna Sittard op de terreinen van Walburgia in Ohé en Laak. Het betreft Jonathan Benteke en Elvis Mehanovic.

De 24-jarige Jonathan Benteke is een spits. De Belg met een Congolees paspoort doorliep de jeugdopleiding van Standard Liège. In Luik kon hij niet doorbreken. Dat lukte in het seizoen 13/14 wel op het tweede Belgische niveau bij CS Visé. Daar plukte eersteklasser Zulte Waregem hem na een seizoen weg. Benteke speelde twee seizoenen zonder succes in Waregem, alvorens het kanaal over te steken richting premierleagueclub Crystal Palace FC, waar destijds zijn broer Christian speelde. Het werd geen succes. Hij verkaste aan de start van het seizoen 17/18 naar Omonia Nicosia. Hij bleef daar een half seizoen, om terug te keren naar Engeland bij Oldham Athletic. Daar speelde hij ook het afgelopen seizoen, maar tot contractverlenging kwam het niet. Dit weekend speelde hij nog een oefenduel mee bij de Belgische eersteklasser Sint Truiden, maar dat liep op niets uit.

De negentienjarige Elvis Mehanovic is net als Benteke een spits. De Nederlander (geboren in Sittard) met een Bosnisch paspoort startte in de jeugdopleiding van MVV, maar werd in Maastricht al jong weggeplukt door KRC Genk. Genk verloor hem op zijn beurt aan de start van het afgelopen seizoen aan RSC Anderlecht. Tijdens zijn Genkse periode speelde hij jeugdinterlands voor Nederland en voor Bosnië en Herzegovina. Mehanovic heeft nog een doorlopend contract in Brussel tot de zomer van 2020, maar mag de club dus (al dan niet op huurbasis) verlaten.

Fortuna Sittard legde eerder Rasmus Karjalainen vast voor de spitspositie, maar zag zowel Andrija Novakovich als eerste reserve Finn Stokkers vertrekken. Het ligt dus voor de hand dat Fortuna op zoek is naar een reserve spits. Benteke en Mehanovic mogen deze week aantonen de noodzakelijke kwaliteiten te hebben.

Bron: Fortuna Sittard