Nu de poorten van de transfermarkt wagenwijd openstaan en clubs op zoek zijn naar versterking voor hun selectie komen ook voetballers zonder contract weer in beeld. Één van hen is ex-Fortunees Marco Ospitalieri.

Ospitalieri komt in de aanloop van het seizoen 15/16 meetrainen in Sittard-Geleen en verdient hierbij een contract. Hij moet genoegen nemen met een rol als back-up voor Joeri Schroyen en ook tijdens het daaropvolgende seizoen komt Ospitalieri maar nauwelijks aan spelen toe. De wereld ziet er plotsklaps geheel anders voor hem uit als Sunday Oliseh het stokje overneemt van Ben van Dael. Ospitalieri wordt de vaste linksback en binnen de kortste keren een onmisbare schakel in het elftal. Zijn goede spel levert hem een nieuw contract op voor twee jaar.

Het seizoen 17/18 is Ospitalieri wederom onomstreden als linksback en veel aanvallen beginnen bij hem. Pas op het einde van het seizoen verliest hij (vanwege een hamstringblessure) zijn basisplaats aan de in de winterstop aangeworven Michael Pinto.


Marco Ospitalieri is matchwinner tijdens de 1-0 winstpartij tegen FC Volendam

De promotie van Fortuna naar de Eredivisie betekent meteen een einde voor de speelkansen van Ospitalieri. Zijn concurrent op linksback, Pinto, wordt zelfs aanvoerder waardoor Ospitalieri nog maar sporadisch mag meedoen. Dientengevolge wordt zijn contract dan ook niet verlengd.

De zoektocht naar een nieuwe club verloopt moeizaam. Het Italiaanse Cosenza Calcio is volgens de Italiaanse media geïnteresseerd in de kleine Italo-Belg, maar tot een overgang komt het niet. Meer concreet lijkt SC Telstar. Ospitalieri is er op proef, maar de proefperiode leidt niet tot een contract.

Vervolgens gaat Ospitalieri testen bij FC Den Bosch, maar ook daar sleept hij geen contract in de wacht. Vervolgens wordt het stil rondom Fortuna’s voormalige linksback. Tot vandaag. Ondertussen heeft URSL Visé Ospitalieri een proefperiode aangeboden waarin hij de kans krijgt een contract te verdienen. ‘Les Oies’ hebben deze week al enkele spelers aangetrokken en proberen hun selectie nog verder uit te bouwen. Het is aan Ospitalieri om aan te tonen dat hij het hoogste Belgische amateurniveau aankan.

Bron: La Meuse