Gisteren verscheen een artikel op de website van voetbalweekblad Voetbal International over de Fortuna’s transferzomer tot dusver. Technisch Manager Sjoerd Ars is gematigd optimistisch, maar zoekt nog naar een extra buitenspeler en een ‘voetballende zes’, type Tesfaldet Tekie.

Onwaarschijnlijk natuurlijk, maar mocht Fortuna erover nadenken contact op te nemen met Tekie, dan is dit het moment om toe te slaan. Er is namelijk interesse in de dynamische middenvelder.

Niet zo lang geleden viel de naam van Tekie in de bestuurskamer van het Zweedse Hammarby IF, maar de hoofdstedelingen kozen voor een andere middenvelder. Niet erg, want er zijn ook andere clubs geïnteresseerd, zoals AIK Fotboll. AIK heeft behoefte aan slagkracht op haar middenveld en Tekie is één van de spelers die hiervoor in aanmerking komt.

De 25-jarige middenvelder tekent in de zomer van 2019 een tweejarig contract bij Fortuna met een optie voor een derde seizoen. Tekie is in zijn eerste twee seizoenen hoofdzakelijk basisspeler, dus is het niet verrassend dat Fortuna de optie op een derde seizoen licht.

In het seizoen 21/22 raakt Tekie die basisplek kwijt en dus lijkt een afscheid aanstaande. In de laatste weken van de competitie knokt Tekie zich terug in de basis en toont zich belangrijk in Fortuna’s sportieve redding. Fortuna en Tekie onderhandelen nog over een nieuwe overeenkomst, maar komen tot de conclusie dat verdergaan geen zin heeft.

Bron: Voetbal International / Fotbolltransfers