Tesfaldet Tekie kwam in september 2019 transfervrij over naar Fortuna Sittard van KAA Gent. De creatieve middenvelder tekende tot de zomer van 2021 met een optie op nog een seizoen.

In die drie seizoenen (want Fortuna lichtte de optie) speelde Tekie tachtig eredivisie- en zes bekerduels voor Fortuna Sittard, maar onomstreden is de Eritrese Zweed nooit, want hij legt nogal risico in zijn spel. Doelpunten starten geregeld bij hem; tegendoelpunten ook.

Tekie speelde een belangrijke rol bij Fortuna’s uiteindelijke behoud in de eredivisie afgelopen voorjaar en dus wilde Fortuna met Tekie spreken over contractverlenging. Tekie hield die boot af.


De ontlading in Nijmegen

Tekie ging dus op zoek naar een nieuwe club. Net als toen hij naar Fortuna kwam, tekent hij nu bij een nieuwe club na het verstrijken van de transferperiode. Omdat Tekie transfervrij is, is hij niet gebonden aan die periode.

Ondanks Zweedse interesse, tekent hij een contract tot de zomer van 2023 bij eredivisionist Go Ahead Eagles. De club waartegen hij de laatste van zijn twee competitietreffers voor Fortuna Sittard scoorde.

We wensen hem succes in Deventer.

Bron: Go Ahead Eagles