Opvallende speler tijdens Fortuna’s eerste training is Tunahan Taşçı. De vleugelaanvaller werd afgelopen seizoen aan MVV verhuurd, kwam tijdens 22 wedstrijden in actie en scoorde daarin zes doelpunten. Ook gaf hij drie assists.

Geen slechte cijfers, maar toch lijkt hij niet op al te veel kansen te kunnen rekenen onder Danny Buijs. En dan is het beter andere oorden op te zoeken.

Na het einde van de transferperiode van de zomer van 2021 tekent Taşçı een tweejarig contract bij Fortuna Sittard. De dan 19-jarige Taşçı zit zonder contract na zijn passage bij (Jong) Ajax en sluit aan bij Fortuna O21.

Hij komt tijdens zijn eerste seizoen in Sittardse dienst niet uit voor de hoofdmacht. Dat is iets voor het seizoen 22/23. Vaak komt Taşçı niet in actie, maar trainer Julio Velázquez gunt hem toch 10 invalbeurten.


Tunahan Taşçı slalomt door de verdediging van NEC Nijmegen

Na het vertrek van Velázquez en de komst van Danny Buijs is het gedaan met Taşçı’s speeltijd, want hij wordt verhuurd aan buur MVV Maastricht. Maar dat wilt niet zeggen dat Fortuna geen vertrouwen in de vleugelspeler heeft, want Taşçı verlengt zijn tot en met de zomer van 2026.

Na het afgelopen seizoen wordt duidelijk dat het bij dat ene seizoen in Maastricht blijft, want Taşçı keert terug naar Fortuna. Hij traint weliswaar mee, maar zijn situatie ten opzichte van één seizoen geleden is niet of nauwelijks veranderd. Vandaar dat hij op zoek is gegaan naar een nieuwe club en die heeft hij nu gevonden.

Turkse media melden nu dat Taşçı een principe-akkoord heeft bereikt met Konyaspor (dat uitkomt in de Turkse Süper Lig) over een driejarig contract. Konyaspor en Fortuna zouden nog tot een akkoord moeten komen, want Taşçı heeft dus nog een doorlopend contract tot de zomer van 2026 in Sittard.

We vermoeden niet dat Fortuna deze transfer zal dwarsbomen, maar er zal vast een transfersom op tafel moeten komen.

Bron: Konya Bakis