Afgelopen transferperiode was het Sjors Ultee‘s ultieme wens om een vleugelaanvaller met diepgang aan te trekken. Maar bij een wens bleef het, aangezien het Fortuna Sittard niet lukte om Oluwaseyi Babajide Ojo (al of niet op huurbasis) over te nemen van Liverpool FC.

Nu de transfermarkt gesloten is, mogen clubs nog altijd spelers aantrekken, zij het spelers zonder contract. Maar omdat clubs vanwege COVID-19 (en de gevolgen hiervan op hun financiële huishouding) veelal met kleinere selecties werken, zijn er best nog wel spelers te vinden die mogelijk van meerwaarde kunnen zijn.

Één van die spelers is de 19-jarige Muhammet Tunahan Taşçı. De aanvaller, die na het seizoen 18/19 bij NEC vertrok en voor twee seizoenen bij Ajax tekende, is sinds 1 juli transfervrij en kan gaan en staan waar hij wilt. Volgens fansite ‘Ajax Showtime’ heeft de jeugdige Taşçı aan belangstelling niet te klagen; clubs uit Nederland, België, Engeland en Duitsland hengelen naar zijn diensten.

Maar als puntje bij paaltje komt haken veel clubs af en zit Taşçı in september nog immer zonder club. Fortuna biedt uitkomst en haalt de aanvaller binnen. Hij tekent een contract dat hem tot de zomer van 2023 aan Fortuna verbindt, waarin een optie voor één extra seizoen is opgenomen. In eerste instantie sluit Taşçı aan bij het O21-team.

Taşçı haalde nooit de Amsterdamse hoofdmacht en kwam vijf maal uit voor Jong Ajax.

Bron: Ajax Showtime / Fortuna Sittard