Vandaag vertrok het Nederlands XI-Elftal naar Duitsland om te strijden om het Europees Kampioenschap, maar voor Fortuna-middenvelders Deroy Duarte en Ragnar Oratmangoen zit het seizoen er eindelijk op.

In Groep D van het kwalificatietoernooi van de Confederation of African Football (CAF) spelen Kaapverdië en Libië hun kwalificatiewedstrijd voor plaatsing van het WK 2026. In het Estádio Nacional de Cabo Verde start Deroy Duarte op de bank en ziet zijn teamgenoten al snel een voorsprong nemen.

Na amper 10 minuten zet Edilson Borges ‘Diney’ zijn ‘Tubarões Azuis’ op een 1-0 voorsprong en dat blijft het tot aan de rust. Voor de Kaapverdianen is het zaak om de voorsprong vast te houden, want door de 1-0 voorsprong hijsen ze zich in de stand naast de Libiërs, die eveneens zeven punten bij elkaar hebben gevoetbald.

Na 90 minuten voetballen staan nog immer een 1-0 stand op het scorebord, waardoor Duarte en zijn teamgenoten het seizoen 23/24 met een positieve noot afsluiten. Duarte, die tijdens het duel in Kameroen aan de rust werd gewisseld, blijft vandaag de gehele wedstrijd op de bank.

Ook Ragnar Oratmangoen kwam vandaag in actie. Hij verloor eerder met Indonesië van het favoriete Irak, maar vandaag liggen de kaarten anders. Want tegenstander Filipijnen sprokkelde maar één punt bijeen tot dusver, al was dat tijdens het thuisduel tegen Indonesië.

Vandaag zijn de rollen omgedraaid, want na een half uur opent Thom Haye de score. En 1-0, dat is meteen ook de ruststand. Na rust scoort Rizky Ramadhani de 20-0, waarmee hij het duel beslist. Door de overwinning op de eilandbewoners verzekert Indonesië zich van de tweede plaats in Groep F van de Asian Football Confederation (AFC), ongeacht de uitslag van het duel tussen Irak en Vietnam. Oratmangoen speelde 84 minuten mee.

Hierdoor plaatst Indonesië zich voor de volgende kwalificatieronde die moet eindigen op het WK 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Bron: ESPN / GMA News Online