Gisteren speelde Ragnar Oratmangoen een WK-kwalificatieduel met Indonesië tegen Irak. Irak ging er in Jakarta met de punten vandoor, maar normaalgesproken zal het een nederlaag zonder gevolgen blijken.

Ruim 60.000 Indonesiërs verzamelden in het Gelora Bung Karno Stadion in Jakarta, om onder andere Fortunees Ragnar Oratmangoen aan het werk te zien tegen Irak.

Irak is de favoriet in een groep met verder Vietnam en de Filipijnen, een status die de mannen uit het Midden-Oosten ook waarmaakten.

Met Ragnar Oratmangoen negentig minuten op het veld dolf Indonesië het onderspit. Tien minuten na rust nam Irak afstand via een benutte penalty van Ayman Hussein.

De rode kaart die Jordi Almat even later kreeg maakte een einde aan de Indonesische ambities.

In de slotfase verdubbelde Ali Jassim de score nog. Uitslag: 0-2.

Indonesië blijft tweede in de groep achter Irak en aangezien de eerste twee ploegen in de groep verder gaan naar de volgende kwalificatieronde, houdt Indonesie zijn kansen intact.

Een thuisoverwinning aanstaande dinsdag tijdens de laatste speelronde op de al uitgeschakelde Filipijnen volstaat voor kwalificatie voor Oratmangoen en kornuiten.

Ragnar Oratmangoen sluit na de zomerstop in principe opnieuw aan bij FC Groningen, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2025.