Feyenoord speelt op donderdag 28 april en donderdag 5 mei de halve finaleduels in de Conference League tegen Olympique Marseille. Tussendoor speelt Fortuna Sittard tegen Feyenoord op zondag 1 mei. Feyenoord onderzoekt of het mogelijk is het duel tegen Fortuna uit te stellen, om zich volledig te kunnen concentreren op de duels tegen Olympique Marseille.

Mocht Feyenoord zo’n verzoek indienen bij de KNVB en mocht de KNVB er gehoor aan willen geven, dan zal de KNVB de competitie een week moeten stilleggen, want er is geen ruimte meer in de huidige speelkalender om het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord nog (doordeweeks) in te halen.

De KNVB deed dat overigens al eens eerder. In het seizoen 18/19 speelde Ajax de halve finales in de Champions League. De KNVB schoof destijds een complete speelronde voor zich uit, zodat Ajax rust kreeg om zich voor te bereiden op de duels met Tottenham Hotspur FC.

Het probleem voor Feyenoord is dat de finale van de Conference League op woensdag 25 mei wordt gespeeld. Momenteel is de laatste speelronde van de eredivisie gepland op 15 mei. Voeg daar nog een speelronde bij en je zit dicht op die finale, mocht Feyenoord die halen. Dus wat is wijsheid.

De komende dagen zal wel duidelijk worden of het duel tegen Feyenoord op zondag 1 mei wordt gespeeld, of toch later.

Bron: VI