Het waren spannende uren, in de avond van 31 januari. Fortuna deed in de slotfase van de transferwindow nog aardig wat zaken, maar wilde ook nog een middenvelder aan haar selectie toevoegen. Sjoerd Ars liet zijn oog laten vallen op Ismaila Soro, middenvelder van Celtic.

De Ivoriaan is op overschot in Glasgow en ‘The Bhoys’ willen de 23-jarige Ivoriaan best uitlenen. Complicerende factor is het feit dat Fortuna een werkvergunning moet regelen voor Soro, naast het feit dat nog meer clubs hengelen naar de diensten van de Ivoriaan.

Uiteindelijk slaagt Ars er niet in de transfer voor 23.59 uur af te ronden en blijft Soro in Schotland achter. In de dagen na het sluiten van de transfermarkt komt de trainer van Celtic, Ante Postecoglou, tijdens een persconferentie terug op de transferperiode en haalt daarbij de interesse van Fortuna in middenvelder Ismaila Soro aan.

Tot dusver Ismaila Soro. Maar zijn de geruchten waar? Zijn er clubs uit de MLS serieus geïnteresseerd in Soro en gaat New York Red Bulls haar slag slaan? Nou nee. Het blijft lange tijd stil rondom Soro.

Maar een Transfer Deadline Day zorgt overal voor beroering en dus waagt Soro zijn kans tijdens de dag waarop de Poolse transfermarkt sluit. Zo probeert Wisła Kraków de middenvelder op huurbasis over te nemen van Celtic. Postecoglou stelde dat de club een oplossing voor Soro zoekt met uitzicht op speeltijd, maar blijkbaar spelen de financiën ook een rol. Want Celtic komt er met Wisła Kraków niet uit, waardoor Soro ook tijdens de Poolse Transfer Deadline Day niet van club wisselt.

Een piepklein aantal transfermarkten is nog geopend, waardoor Soro het seizoen waarschijnlijk bij Celtic afmaakt.

Bron: Wielka Wisła