Het O21-elftal van Fortuna Sittard heeft gisteren in Vaesrade het najaarskampioenschap veiliggesteld in Divisie 4B. Dat kampioenschap zat er al een tijd aan te komen, want Fortuna won alle elf voorgaande duels.

Gisteren versloeg Fortuna Sittard RKSV Spartaan’20 met 6-0 en daarmee is Fortuna twee duels voor het einde van de competitie onbereikbaar geworden voor achtervolger FC Eindhoven.

Dat kampioenschap mag ook wel, want de vierde divisie B bestaat naast Fortuna Sittard, uit FC Eindhoven, K.v.v. Quick Boys, MVV Maastricht, De Treffers, VV Alexandria’66, RKVV Westlandia en RKSV Spartaan’20.

Vijftien jaar lang was Fortuna nagenoeg failliet en dat heeft zo zijn sporen nagelaten, bijvoorbeeld in de jeugdopleiding. Wil Fortuna spelers uit de jeugd laten doorstromen naar het eerste elftal, dan zullen de jeugdelftallen op een hoger niveau moeten spelen.

Wat betreft het O21-elftal is de eerste stap gezet en daar kan in theorie nog een tweede stap bijkomen dit seizoen. De KNVB splitst het seizoen namelijk in twee delen: de najaars- en de voorjaarscompetitie. Je kunt promoveren (en degraderen) na elke competitiehelft.

Fortuna’s O21-elftal speelt dus na de winter in Divisie 3.

Bron: Fortuna Sittard