Na de verliespartij tegen SC Cambuur nam Fortuna Sittard afscheid van hoofdtrainer Sjors Ultee. Ook zijn assistent Rob Alflen moest vertrekken. Sindsdien staan Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens voor de groep, maar zoekt de club wel naar een nieuwe hoofdtrainer.

Sinds het ontslag van Ultee en Alflen gonst het van de wildste geruchten, maar Technisch Manager Sjoerd Ars onthulde al heel snel dat de club een Nederlandse trainer wilt aanstellen. Tot op heden is dat nog niet gelukt en dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Het wordt in ieder geval niet PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder. De trainer die afgelopen seizoen aantrad bij ‘De Blauwvingers’ haalde behoorlijk wat punten, maar degradeerde uiteindelijk toch met zijn ploeg. Hij krijgt nu de kans de Keuken Kampioen Divisie weer te verruilen voor de Eredivisie, maar bedankt voor de eer.

Volgens het online voetbalmedium ‘Voetbalprimeur’ deed Fortuna de Barnevelder een ‘uitstekend aanbod’, maar dat kan Schreuder niet vermurwen. Hij blijft zijn werkgever trouw.

Het niet snel kunnen presenteren van een nieuwe trainer heeft ongetwijfeld zijn weerslag op de laatste dagen van de huidige transferperiode. Het zorgde er inmiddels voor dat beoogde aanwinst Daniël van Kaam besloot niet naar Fortuna te komen.

Bron: Voetbalprimeur