Het is vlak voor Kerst als Emil Hansson en Bassala Sambou het bericht krijgen dat ze beiden mogen uitkijken naar een andere club. Voor Hansson was enige tijd geleden Almere City FC in de markt, maar Hansson wees een transfer van de hand. Immers, er zijn ook andere clubs die hem volgen. Aldus zijn zaakwaarnemer.

Rondom Sambou bleef het stil, tot recent. Toen werd bekend dat de centrumspits aan de vooravond staat van een overgang naar het Britse Crewe Alexandra FC. Donderdag gaf Fortuna in Dagblad de Limburger aan dat Sambou inderdaad naar ‘The Railwaymen’ vertrekt.

En vandaag is de transfer officieel wereldkundig gemaakt: Bassala Sambou verlaat Fortuna transfervrij en tekent een contract voor anderhalf seizoen bij Crewe Alexandra FC.

Daarmee eindigt de weinig succesvolle passage van Sambou in Sittard-Geleen. De aanvaller komt met hoge verwachtingen naar Sittard-Geleen, maar blijkt al snel moeite te hebben zich aan te passen aan het niveau van de Eredivisie.


Bassala Sambou scoort Fortuna’s vierde treffer tijdens de legendarische winstpartij tegen Feyenoord

Tijdens Sambou’s eerste seizoen komt de aanvaller nog wel tot 25 optredens, maar drie doelpunten (waarvan één in de beker) is veel te weinig voor een centrumspits. Daarnaast heeft hij soms moeite met het leven als een professional, getuige zijn te laat komen voor de derby met VVV Venlo.

Tijdens zijn tweede seizoen wordt Sambou verhuurd aan het Deense Randers FC, maar na afloop van de verhuurperiode lichten de Denen de optie die ze op hem hebben niet. Sambou keert terug naar Fortuna, waar hij nog een contract heeft voor het huidige seizoen.


Seizoen 21/22: Bassala Sambou in actie tegen Sparta

Aanvankelijk lijken Sambou’s kansen gekeerd. Trainer Sjors Ultee verklaart zelfs dat ‘een heel andere Sambou is teruggekeerd bij Fortuna’, maar stelt dat beeld later weer bij. Hij mag een enkele keer invallen als diepe spits, maar overtuigt nooit. Tijdens tweeënhalf seizoen speelt Sambou 38 duels voor Fortuna (33 in competitieverband, 5 bekerduels) en komt daarin tot slechts drie doelpunten.

We wensen Sambou veel succes toe bij Crewe Alexandra.

Bron: Crewe Alexandra FC