Directeur Voetbal Sjoerd Ars laat in Voetbal International weten dat Fortuna Sittard nog steeds geïnteresseerd is in de diensten van José Rodríguez. Fortuna huurde de Spaanse middenvelder afgelopen seizoen van de Duitse 1. Bundesligist FSV Mainz ’05, waar hij tot de zomer van 2020 onder contract staat.

Mainz wil echter af van Rodríguez en heeft hem verzocht zich op eigen gelegenheid fit te houden en een andere club te zoeken. Rodríguez heeft recht op arbeid, dus we vermoeden dat Mainz hem niet zomaar kan weigeren op de training van het eerste elftal. Daar moet iets tegenover staan: een coulante opstelling (qua transfervraagprijs) bij een mogelijke overgang.

Echter, zo laat Ars ook weten in VI, Fortuna’s interesse in Rodríguez hangt ook af van de ontwikkelingen rondom Joe Ledley. Fortuna heeft geen salarisruimte voor beide middenvelders. Fortuna hoopt snel duidelijkheid te krijgen van Ledley, die een aanbieding van Fortuna in beraad heeft. Hapt de Welshman niet toe, dan komt Rodríguez opnieuw in beeld, die volgens Ars graag wil terugkeren bij Fortuna.

Bron: Voetbal International