De soap rondom José Rodríguez is afgelopen. Voor alle Fortuna-fans: het verhaal rondom Rodríguez eindigde afgelopen seizoen met een cliffhanger, maar is uiteindelijk catastrofaal afgelopen. Want het contract van Rodríguez bij FSV Mainz ’05 is ontbonden en de Spaanse middenvelder verkast naar Málaga CF.

De Spaanse middenvelder toont afgelopen seizoen aan een meerwaarde te zijn op het middenveld en zowel Rodríguez alsook Fortuna willen Rodríguez’ verblijf bij Fortuna graag verlengen. Maar naast speler en club is ook nog de eigenaar van Rodríguez partij: FSV Mainz ’05. Rodríguez heeft nog een contract in Mainz, moet weg, maar de Duitsers zijn niet van plan de Spanjaard gratis de deur uit te laten lopen.

De afgelopen maanden ontspon zich een ware soap rondom Rodríguez. Fortuna gaf bij monde van Directeur Voetbal Sjoerd Ars meermaals aan in Rodríguez een belangrijk puzzelstuk te zien voor het seizoen 19/20, is afhankelijk van FSV Mainz ’05, maar ook van de Spanjaard zelf.

Bijna een maand geleden sluit Rodríguez een principe-akkoord met de dagelijkse leiding van de Spaanse tweedeklasser Málaga CF, maar doordat de eigenaar van Málaga CF, de Qatarese Sjeik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani, maar geen goedkeuring geeft aan de transfer en Rodríguez zelf maar berichten op zijn sociale media blijft plaatsen in Fortuna-kledij, blijft de Sittard-Geleense aanhang hoop houden op een terugkeer van de middenvelder. Daar bovenop maakt Rodríguez zelf bekend de deur naar Málaga CF dicht te gooien.

Maar nu is eindelijk duidelijk dat Rodríguez alsnog terugkeert naar zijn vaderland, de Fortuna-supporters verdwaasd achterlatend. Fortuna zal haar pijlen nu op een andere middenvelder moeten richten. Dat wordt alvast niet Joe Ledley. Door die naam werd afgelopen week een streep gezet.

Bron: 1Limburg