Afgelopen week was gewezen Welsh international Joe Ledley voor een verkennend gesprek in Sittard-Geleen. Fortuna zoekt een ervaren middenvelder; Ledley een nieuwe club.

De 32-jarige Ledley is ondertussen weer teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij aanbiedingen op zak heeft van clubs uit het championship (Engelse tweede niveau). Tegen dat soort clubs kan Fortuna financieel geen vuist maken, desondanks zijn Fortuna en de speler (of zijn management) nog altijd in gesprek over een mogelijk contract.

Het aantrekkelijke van Fortuna is, aldus directeur voetbal Sjoerd Ars, dat het Ledley een inkijkje geeft in de Nederlandse trainerskeuken. Ledley wil na zijn voetballoopbaan verder als trainer en internationale ervaring is daarbij mooi meegenomen en wellicht een salarisoffer waard. De Engelse trainersmethodieken kent Ledley; de Nederlandse niet.

Ars hoopt de komende dagen uitsluitsel te krijgen van Ledley. Fortuna kan niet te lang wachten op een antwoord van Ledley, want moet ook verder in het geval hij ‘nee’ verkoopt.

Bron: VI