1. Bundesligist FSV Mainz ’05 heeft, net als Fortuna Sittard, de voorbereiding op het seizoen 19/20 hervat. Dat betekent ook dat Mainz een beslissing moest nemen over de toekomst van José Rodríguez, die in Mainz nog een contract heeft tot de zomer van 2020 en die Mainz het afgelopen seizoen aan Fortuna Sittard uitleende.

De technische staf van Mainz heeft besloten dat er komend seizoen voor Rodríguez geen plek is bij het eerste elftal. Mainz heeft Rodríguez meegedeeld dat hij moet uitkijken naar een nieuwe werkgever en dat hij zich zelf fit moet houden (met andere woorden hij is niet welkom op de training).

We vermoeden dat dit ook betekent dat Mainz, als tegenprestatie, zal meewerken aan een overgang van Rodríguez naar een nieuwe werkgever, dat wil zeggen geen of een lage transfersom verlangen.

Mocht Fortuna Sittard interesse hebben in de speler die afgelopen seizoen 28 duels speelde voor Fortuna Sittard waarin hij twee doelpunten maakte, dan hoeft de transfersom niet het grootste struikelblok te zijn. Resteert de salariseis.

Bron: Der Kicker