Zondag 4 maart, acht uur ’s ochtends. Het wekkersignaal van mijn gsm maakt een abrupt einde aan mijn nachtrust. De wedstrijdbeelden van de Football League Show liggen nog vers in mijn geheugen. Wat kan er in vredesnaam zo belangrijk zijn op een zondagmorgen om mijn welverdiende uitslaapmomentje op te offeren? Het antwoord is simpel, we zitten 36 uur voor aanvang van de mooiste derby van de Jupiler League en over twee uur is de afsluitende training van de manschappen van Tini Ruijs voor deze veldslag op het sportcentrum te Sittard. Net zoals in het voorgaande seizoen is afgesproken te proberen om de spelers een mentaal hart onder de riem te steken.


Als we (Ralf en ik) om 09.30 uur bij het Sportcentrum arriveren, blijkt de boel nog danig uitgestorven te zijn. JC maakt een minuut later met veel getoeter zijn opwachting. Na het ophangen van de spreekband en enkele vlaggen is het wachten op de overige supporters. Dat aantal groeit maar mondjesmaat en de teller blijft uiteindelijk steken op een kleine 40 man. Zondagmorgen blijkt dus voor velen een niet te overkomen obstakel te zijn. Daar zullen ongetwijfeld verschillende oorzaken voor aan te voeren zijn, zoals het vroege tijdstip, familiaire verplichtingen en het eigen sportieve uitgangspunt. Feit blijft dat deze opkomst voor Fortuna begrippen uitermate teleurstellend is.


Toen was er nog geen witte rook…

Als de spelers met een vertraging van dik een half uur hun opwachting maken (zonder Ricksen en Gommans, maar met Geenen) en beginnen aan het eerste rondje warmlopen wordt het meegebrachte vuurwerk en fakkels ontstoken. Helaas blijft het door de minieme belangstelling maar een lauwe bedoening en komt de boodschap niet geheel over zoals van tevoren wellicht bedacht. Laten we maar hopen dat dit geen voorbode is van wat ons morgenavond te wachten staat.


…Maar dat duurde niet lang

Boodschap voor de heren spelers: @5-3-‘12 #derbywinst

Fortuna Online / Lateral Boys