Vóór 1 april moeten clubs spelers waarvan hun contract afloopt laten weten of ze wel of niet met hen doorgaan. Maar in sommige gevallen wordt een contract uitsluitend verlengd als een speler een bepaald aantal wedstrijden speelt. Dat geldt voor Ximo Navarro. Navarro speelde afgelopen seizoen 16 wedstrijden voor Fortuna (15 competitieduels, één bekerduel), maar dat was te weinig, waardoor Navarro automatisch uit zijn contract liep.

Maar het einde van de competitie maakt Navarro niet meer mee. De verdediger loopt een blessure op en keert voor het einde van het seizoen (omdat duidelijk is dat zijn periode in Sittard-Geleen erop zit) terug naar Spanje. Daarmee sluit het boek Fortuna voor Navarro al na één seizoen.

Inmiddels is Navarro weer hersteld van zijn blessure en gaat transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Die club wordt mogelijk Levante UD. Want bij ‘Las Granotas’ staat verdediger Francisco Javier Hidalgo Gómez, alias Son, op het punt te verkassen naar PFK Ludogorets 1945.

Mocht Son inderdaad naar Bulgarije verkassen, dan ligt Navarro op pole position om Son te vervangen bij Levante UD, dat momenteel uitkomt in de Segunda División.

Bron: Superdeporte